De omgeving

In de zomer wordt Kirchdorf vooral bezocht door wandelaars en fietsers. Er zijn prachtige tochten te maken door een indrukwekkend ongerepte natuur. In de winter verandert Kirchdorf in een leuke wintersportbestemming. Het dorp Kirchdorf maakt deel uit van het skigebeid St. Johan in Tirol welke behoort bij de Kitzbüheler Alpen, in de provincie Tirol. Het wordt jaarlijks bezocht door talloze Nederlandse wintersporters. De après-skigelegenheden zitten in het hoogseizoen lekker vol, en het feest duurt dan ook tot de late uurtjes. In Kirchdorf bevinden zich o.a. enkele (betaalbare) restaurants, een supermarkt en bakker.

omgeving

Kirchdorf beschikt over een mooie beginnerspiste. De bus naar de andere pistes stopt op slechts 150m van Haus Birnhof. De meeste pistes in dit gebied bevinden zich aan de noordkant, waardoor de sneeuw tot ver na het hoogseizoen blijft liggen. Door de aanwezigheid van moderne sneeuwkanonnen, is het skigebied absoluut sneeuwzeker.

Kirchdorf is een walhalla voor langlaufers. Het wintersportgebied St. Johann in Tirol & Oberndorf bezit het grootste langlaufcentrum van Oostenrijk, met meer dan 160 kilometer aan loipes voor skating en klassieke stijl. Er vinden dan ook vele internationale wedstrijden met aanzien plaats. Ook winterwandelaars voelen zich hier thuis. Er bevinden zich vele winterwandelroutes, ideaal om de ongerepte natuur in de omgeving te verkennen. Een overzicht van alle activiteiten kunt u hier vinden.